Sådan får du Facebook chat ind i Beskeder appen på din Mac

Sådan får du Facebook Chat ind i din Beskeder app på Mac OSXFacebooks chat og besked system er under kraftig udvikling og er ved at blive en af de mest foretrukne chat-systemer på nettet. Dette skyldes især to ting. For det første er brugerantallet på Facebook enormt stort, så du har let ved at finde dem du vil skrive med. Derudover fungerer Facebook chat super nemt på tværs af platforme. Du kan nemt flytte en samtale fra computeren og over på din mobil, tablet eller bærbar. Det kan du gøre uden at den du skriver med behøver at tænke over det eller at der opstår ventetid. Alt synkroniserer super godt.

Der findes en række Facebook apps til både iOS og Android og alle andre mobile styresystemer, dette gør det super nemt at chatte/sende beskeder på Facebook, uanset hvor i verden du befinder dig. Helt den samme tilgængelighed har der ikke været på computeren. Her har du været nødsaget til at logge på selve Facebook i et browser vindue for at kunne benytte chatten. Derfor har du også været nødsaget til at have Facebook siden stående åbent helt tiden, hvis du har villet signalere at du var online og klar til at svare, så snart nogle skriver til dig.

Men sådan behøver det ikke være længere

På Windows har der i et stykke tid eksisteret programmet Facebook Messenger, som Facebook selv står bag. Det gør at du i et selvstændigt program alla Skype, har kunnet tage chat-funktionen ud og køre den i baggrunden og få beskeder hver gang nogle skriver til dig. Det er super smart. Men en tilsvarende løsning har ikke eksisteret for Mac brugere.

Men nu er løsningen kommet. Du kan nu tilføje Chat funktionen fra Facebook, til Apples egen Beskeder-app, som er en fast del af Mac OSX. Her modtager du også de iMessage beskeder som sendes til din iPhone m.m. Men nu kan du altså tilføje dine Facebook beskeder til samme system og undgår dermed at du hele tiden skal have hele Facebook universet åbent i din browser, bare så du kan modtage beskeder.

Sådan får du Facebook chat ind i Beskeder-app’en

Beskeder app’en fra Apple er kompatibel med Facebook Chat, da begge systemer bruger Jabber. Det er ikke svært at få det hele til at fungere sammen. Herunder følger en vejledning til hvordan du får det hele sat sammen.

Beskeder App

 1. Åbn Beskeder app på din Mac.
 2. Oppe i menuen vælger du “Beskeder” og så “Indstillinger”.
 3. I det nye vindue, vælger du “Konti”.
 4. Tryk på “+” tegnet nederst til venstre for at tilføje en ekstra konto.
 5. Kontotypen indstiller du til “Jabber”.
 6. I feltet kontonavn skal du skrive hele din Facebook URL, bortset fra “Facebook.com/”. Så åbn en browser og gå ind på din egen profil, kopier URL’en, bortset fra den nævnte første del, og sæt den ind i feltet kontonavn.
  Efter denne URL, skal du tilføje “@chat.facebook.com” til kontonavnet også. Så det bliver ét langt kontonavn.
  Sammensat bliver det: URL@chat.facebook.com
 7. Adgangskoden er den adgangskode du bruger for at logge på Facebook med.
 8. Tryk “OK” og du er nu færdig.

Nu bør du være i stand til at skrive med alle dine Facebook venner inde fra din Beskeder app. Der er ingen grund til at logge på hele Facebook bare for at skrive nogle få korte beskeder længere.

Håber du kan bruge dette lille tip. Har du spørgsmål til ovenstående, er du meget velkommen til at skrive det i kommentarerne herunder.

Comments

 1. Kan man ikke få de beskeder man allerede har skrevet på facebook ind i appen?

 2. Hvordan gør jeg det på iPhone?

Speak Your Mind

*