Øg batteritiden på din bærbare computer

Øg batteritidenSelvom batterierne i de fleste moderne bærbare computere, er blevet meget bedre de sidste år, så kan batteriet stadig blive lidt sløvt med tiden.

Når batteriet bliver brugt, kan det miste evnen til at indeholde ligeså meget strøm som det kunne, da det var helt nyt. Selvom man ikke længere fraråder klatladning (opladning i små doser, hvor batteriet ikke er helt tømt), så er det også med til at mindske batteritiden (dog i langt mindre grad end tidligere).

Det du vil opleve når batteriet begynder at blive slidt, er at hvor den bærbare før måske kunne køre 5 timer før den skulle lades op, nu måske kun kan køre 4 timer. Altså ikke sådan at batteriet slet ikke virker, men det er jo stadig irriterende, hvis man gerne vil arbejde uden ledninger.

Sådan øger du batteritiden

Ved at gennemgå nedenstående trin, kan du kalibrere batteriet, så det igen kan indeholde mere strøm og dermed køre længere tid inden du igen skal lade op. Denne proces er god at gennemgå ca. hver 3. måned. Skriv det evt. ind i din kalender, så du bliver husket på det.

Det du skal gøre er følgende:

  1. Start med at lade batteriet helt op til 100%
  2. Fortsæt med at lade op i et par timer herefter
  3. Nu tager du strømmen fra, og bruger herefter computeren aktivt, indtil den løber helt tør for strøm. Ignorer alle advarsler om lavt batteri eller strøm niveau.
  4. Når batteriet er helt tømt og computeren automatisk har slukket, skal du lade den stå i mindst 5 timer. Prøv evt. at starte den op igen (uden at ledningen er sluttet til) for at sikre at batteriet er helt dødt.
  5. Oplad nu batteriet igen til maksimum.

Nu er batteriet optimeret igen, og du bør kunne mærke at den kan køre lidt længere inden den skal lades op igen.

 

Speak Your Mind

*