Oversigt over danske artikeldatabaser

Oversigt over danske artikeldatabaserDer er efterhånden mange der har fået øjnene op for brugen af artikeldatabaser i Danmark i forbindelse med markedsføring af deres hjemmesider. Artikeldatabaserne har haft et dårligt ry, da de blev brugt til at spamme links ud via dårlige artikler som ikke gav brugerne nogen værdi overhovedet.

Min vurdering er, at der nu er ved at opstå nogle artikeldatabaser i Danmark af rimelig god kvalitet (ihvertfald langt bedre end tidligere). De kan bruges udelukkende som linkbuilding, men det er i nogle tilfælde af tvivlsom værdi. Men de gode artikeldatabaser bliver fundet i en række Google-søgninger, og dermed er de med til at sende en del brugere videre. Så om ikke andet, kan det være en god idé at skrive gode artikler, for at skaffe besøgende til ens hjemmeside.

Herunder har jeg samlet en liste over danske artikeldatabaser.

Kender du en artikeldatabase som ikke er på listen, så skriv den i kommentarerne herunder, så skal jeg nok se om den kan komme på listen. Jeg holder løbende nedenstående liste opdateret, så du hele tiden kan finde de artikeldatabaser der passer bedst til dine artikler.

Sådan bruger du listen

Listen indeholder en række informationer om hver artikeldatabase. Først og fremmest dens navn, som også er et link til dens hjemmeside.

Domain Rating

Tidligere opdaterede Google deres PageRank, men det gør de ikke mere. Derfor er jeg her gået over til at bruge ahrefs.com’s Domain Rating. Domain Rating indikerer hvor højt siden potentielt skønnes at kunne ranke. Værdien angives i et tal mellem 0 og 100. Jo højere et tal jo bedre. Dvs. jo højere domain rating en artikeldatabase har, desto bedre muligheder har din artikel for at ranke og skaffe linkjuice til din egen side med et link. Potentielt set! Dette er en meget forenklet version. Ønsker du at læse mere om domain rating, så læs her.

Antal ord

De fleste artikeldatabaser har et krav om længden på de tilføjede artikler. Her kan du se hvor mange ord din artikel minimum skal indeholde. Dog har nogle artikeldatabaser regler om at det er et gennemsnit på dine artikler, så hvis du skriver længere artikler, kan du også slippe afsted med at skrive nogle lidt for korte artikler. Så kig derfor nøje på artikeldatabasens regler.

Noter

Her noteres forskellige informationer. Det kan være hvis artikeldatabasen er lang tid om at godkende artikler eller hvis databasen ser ud til at være død / ikke opdateres længere.

Sortering

Du kan sortere listen som du ønsker. Ved at klikke på overskriften i en af kolonnerne, kan du sortere listen stigende eller faldende udfra den kolonnes parametre.

Klikker du f.eks. på overskriften “Domain Rank” sorteres listen, så du får den artikeldatabase øverst med lavest domain rank. Klikker du én gang mere, så får du vendt listen rundt, så det nu er databasen med højest domain rank der står øverst.

Liste med danske artikeldatabaser

Herunder er listen med de danske artikeldatabaser. Listen er skrevet i tilfældig rækkefølge, men du kan sortere på f.eks. navn, domain rank, antal ord pr. artikel eller lignende.

ArtikeldatabaseDomain RatingAntal ordNoter
Artikeldatabasen3.1400
Kasamia10600
Re New24600
Konsnet22600
Insta Rom21600
Tjet14600
Infobasen13600
Interweb7600
Gnuskole14600
Den Europæiske Artikelbank11600
SJFI31600
AVJinfo8600
Onpart4.4?
Findartikler14400
PunktA21100
Hitlisten11600
Gratis nyheder24350

Opdatering af listen

Markedet for artikeldatabaser er i rivende udvikling. Næsten hver dag dukker der nye artikeldatabaser op, mens andre lukker. Derfor kan der i ovenstående liste desværre nemt optræde fejl. Er der fejl i ovenstående liste, vil jeg sætte pris på, hvis du enten vil smide en kommentar herunder, eller kontakte mig, så listen kan blive rettet til. Jeg vil med jævne mellemrum gennemgå listen og opdatere rankings m.m. men der kan jo nemt smutte noget.

Jeg hører også gerne fra dig, hvis nogle af ovenstående artikeldatabaser ser ud til at være døde. Dvs. hvis der ikke rigtigt bliver godkendt nye artikler eller det tager ekstrem lang tid. Det bør ikke tage mere end 1-2 uger at få godkendt sin artikel (dog kan det i ferie-perioder m.m. tage længere tid).

Håber du kan bruge listen.

Comments

 1. Tak for den overskuelige liste. Jeg vil dog også gør opmærksom på http://www.staude.dk, som er et artikelkatalog, som har pagerank 3.

 2. Hej Steffen,
  Goon er PR3 🙂

  • Hej Morten

   Ja, det kan jeg se… Jeg retter det lige med det samme 🙂
   Der har vist lige været en større opdatering af de PageRanks.

   • Hej Steffen,

    Jeg ved ikke om du har “opdaget” det, eller om det er lige meget – men artikeldatabase.dk har i næsten 2 år været nofollow, og er altså linkbuilding-mæssig direkte værdiløs – med mindre man selvfølgelig ønsker lidt variation i form af nofollow/dofollow links.

    Med Venlig Hilsen
    Morten

    • Hej Morten

     Jo, det har jeg opdaget. Men da variation i sin linkbuilding er en meget vigtig ting efter diverse Google opdateringer, så beholder jeg den på listen.
     Ligesom der også kan være andre grunde til at tilføje artikler til artikeldatabaser, end kun linkbuilding. Nogle af artikeldatabaserne kan f.eks. godt levere trafik.

 3. FreeTrend.dk skriver

  Hej,
  Jeg ejer freetrend.dk og er glad for at være kommet på listen med siden. Vi er igang med en større opdatering, for at få flere folk til at tilføje artikler til databasen. Er det for svært, at tilføje en artikel til vores database? Alt ris og ros modtages gerne. Man kan evt. skrive til kontakt@freetrend.dk .
  På forhånd tak,
  Venlig hilsen
  Freetrend.dk

 4. Super fed liste – så er der lidt at gå i gang med 🙂

 5. Så er listen blevet opdateret med de nye PR værdier, samt enkelte databaser slettet, da de var nedlagt. Så nu bør listen være helt up-to-date igen.
  Kender du databaser som endnu ikke er på listen, så skriv dem gerne til mig.

 6. Hejsa

  Er det muligt at få http://www.linkdatabase.dk med på listen også, den køre som en kombineret artikeldatabase og link katalog.
  Den har knap 3000 indekseret sider på Google og en PR4

  • Hej Jimmy

   Den kendte jeg ikke lige. Den ryger da lige på listen 🙂
   Vær dog opmærksom på dit duplicate content problem på forsiden. Den reagerer både på linkdatabase.dk og linkdatabase.dk/default.asp.

   • Er ved at lave en opdatering hvor der kommer en 404 på default.aspx, så den kun har hovedsiden som forsiden. 🙂
    Men det kniber sommetider med at tage sig sammen til de små ting… 😉

    • Hehe…ja, det er jo det.

     Ikke fordi jeg er søgemaskine-ekspert, men vil det korrekte ikke være at lave en 301-redirect fra default.aspx til adressen uden noget ?? Det ville jeg da mene var det mest korrekte. Så får du stadig gavn af dem der på nuværende linker til din default.aspx, hvor det andet vil ende med at de links ender i et sort hul.

     • Jo det bedste er at gøre det der skulle også have stået 301, men skal lige finde en metode som fungere optimalt inden jeg gør det og siden har været sådan siden starten af. 😉

 7. Hej

  Jeg har lige åbnet dørene til artikelforlaget.dk. Jeg håber da den kan kommer på listen.

  • Hej Thomas

   Tillykke med din nye side.
   Dog vil jeg lige være forbeholden med at sætte dig på listen, indtil du har fået en PR og er kommet igang med siden, så jeg kan se om den er aktiv m.m. og hvor på listen den skal placeres.
   Du er meget velkommen til at vende tilbage igen, når din side har fået en PR.

 8. Hej Steffen

  Og tak for det. Men hvad gør man når man ikke kan blive optaget på andres lister, jaa så må man jo lave sig egen super liste 😉
  http://minfarmand.dk/artikeldatabaser-altid-up-to-date-liste/ (på min fnidder-fnadder-blog)

  /Thomas

 9. Super liste, Steffen!

  Jeg vil gå igang med at skrive tekster til dem – så kan jeg også lige meddele, om der er nogle af dem, som er nede/ikke virker optimalt.

  – Tak for lisen!

 10. Hej Steffen

  Du må gerne genoverveje optagelsen på listen. Jeg har fået lidt af det der pagerank.

  mvh. Thomas

  • Ja du har fået en PR4 Thomas – nyd det så længe det varer, for jeg tror den falder 1-2 ved næste update. Du har formentlig lige ramt et par heldige websites at bygge links på. At få en PR4 uden nævneværdig linkbuilding på så kort tid – det ér da imponerende. Jeg tvivler dog på at den PR forbliver på 4. Men tillykke med det !! 🙂

   • Hej Jens

    Ja, det kan da godt være den falder, men det betyder jo ikke så meget. Det vigtigste er jo at den har noget, for ellers er der jo ingen der vil bruge den. Men ja der er ikke taget mange links, med til gengæld har de taget lidt tid at få. 😉

 11. Hej, har opnået PR1 og uploadet bedre cms 🙂
  vh Thomas – ShopBase.dk – artikelkatalog for webshop ejere

 12. Så kom både Artikelforlaget og ShopBase på listen 🙂

 13. Skriv også http://ipn.dk på listen, den har en pagerank 3, god side til linkjuice

  • Hej Peter

   Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt skrive ipn på listen. Jeg vil ikke kunne anbefale andre at bruge den, som den er nu.
   Siden har næsten intet indhold og af de få indlæg der er, er mange af dem af rigtig dårlig kvalitet. Nærmest at betragte som spam, så da jeg ikke selv kunne finde på at bruge den, vil jeg ikke anbefale andre at bruge den. Den ser rigtig meget ud til at man lige har klasket et tema op, skrevet et par hurtige artikler og så kører vi.

   Du er velkommen til at kontakte mig igen, hvis du får rettet linjen op og får lavet lidt kvalitet på siden.

 14. Hej, Steffen. Du må meget gerne smide Textbase.dk på listen: Textbase.dk er en ny artikeldatabase som sætter fokus på kvalitet, og som løbende vil blive holdt aktiv. Siden skulle meget gerne få en pagerank 1 (2) ved næste pagerank opdatering, da jeg er ved at lave en del linkbuilding til den.

 15. Tak for listen, der var lige et par stykker jeg ikke havde i forvejen

 16. I kan også se en liste på http://goon.dk/vis/2157/Danske-artikeldatabaser med ca. 55 danske artikeldatabaser – den er dog ikke opsat så flot som her på siden med Page Rank, men brug den hvis I kan.

 17. Hej Steffen.

  Jeg kan se at Artikel Guiden ikke eksisterer mere.

  Med venlig hilsen,
  Rasmus

 18. Goon.dk er lavet om til en “Kommer snart”-side med et nyt projekt på vej.

  Der står de gamle artikler publiceret på siden, stadig eksisterer.. Men det er altså ikke muligt at tilføje nye. 🙂

 19. Tak for listen, den kan helt sikkert bruges 🙂

 20. UGMT.dk melder fejl, når man vil oprette sig som bruger eller logge ind. 🙂

 21. Vier.dk og countdown100 har lukket for nye artikler, de køres af den samme som køre UGMT.dk

 22. Ser umiddelbart ikke ud til at FreeTrend.dk accepterer artikler?

 23. Kasamia (er meget ny, så PR kan falde snart)????????

  Kan du forklare hvad du mener med det?

  • Da siden næsten lige er oprettet og samtidig ligger ud med at have en temmelig høj PR, så kan der være ugler i mosen.
   Domænet har nok været brugt til noget andet tidligere. Derfor er der risiko for at når Google opdager at siden bruges til noget helt andet nu, at sidens pagerank så falder drastisk.
   Jeg siger ikke at det sker, men det KAN SKE.

 24. Tak virkelig god guide 🙂

 25. Virkelig god liste Steffen! Det er fedt, at du håndtere forespørgsler så kritisk og dermed holder listen “ren” for dårlige sider, hvor et link vil skade mere end gavne.

  Jeg skal i gang med det samme 🙂

 26. Så er ovenstående liste over artikeldatabaser blevet opdateret kraftigt.

  Væk er nu sorteringen på PageRank. Men nu er der taget Domain Rank i brug (jeg bruger ahrefs.com til at levere dette resultat).
  Desuden har jeg tilføjet et punkt om antal af ord i artiklerne, samt nogle noter om artikeldatabaserne ser ud til at blive opdateret eller ej.

  Der er desuden kommet en række nye artikeldatabaser med på listen.
  Håber du kan bruge listen til noget 🙂

 27. Lækker med en opdatering der sortere efter Domain Rank! Godt arbejde, Steffen!

 28. Jeg er meget taknemmelig for den optimerede liste, der gør det muligt at have et noget bedre overblik over, hvor man kan hente et par udemærkede links. Jeg har smidt et par artikler afsted og håber på at ramme 1. pladsen på mit valgte søgeord ganske snart 🙂

 29. Tak for en rigtig god liste, har denne slags databaser stadig en SEO værdi?

  • Hej Tom
   Det kan jo altid diskuteres og man bliver jo nok aldrig helt enig.
   I forbindelse med linkbuilding, så er en varieret linkprofil at tilstræbe. Heri kan der sagtens indgå links fra artikeldatabaser, ligesom fra linkkataloger m.m.

   Jeg er bestemt ikke ekspert, men jeg har da for ganske nylig set en hjemmeside rykke op i resultaterne, efter at have fået nogle links fra databaser. Men jeg vil jo klart anbefale at man ikke kun holder sig til links fra artikeldatabaser og at man ikke overdriver med mange links derfra.

   Håber det gav dig lidt svar på dit spørgsmål…

 30. Hej Steffen,
  Rigtig fin liste – og er glad for, at du bruger Ahrefs!
  Jeg bruger selv Ahrefs, da jeg helt klart syntes, at de har det mest præcise opslagsværk på domain ratings mv. sammenlignet med f.eks. moz.com. Jeg er dog lidt i tvivl om, hvor gode de er til at tracke social aktivitet. Kan du evt. anbefale nogle gode analyseværktøjer her til?
  God dag.
  Mogens

  • Hej Anders

   Tak for roserne 🙂 Og er helt enig med dig i betragtningerne omkring Ahrefs.

   Ang. dit spørgsmål ang. social media tracking, så er det ikke noget jeg har gjort mig så meget i endnu… så jeg vil nødig komme med nogle anbefalinger her.

 31. Hej, i mangler også adset.org på listen, de har flere danske sider.

  • Hej Jens
   Jeg har tidligere haft kigget på dem og jeg mener deres metoder og system er over grænsen for god skik.
   Derfor har jeg ikke medtaget dem på listen.

   • Hej Steffen, faldt lige over dit gode indlæg igen 🙂

    Jeg kan ikke helt se hvad du mener, men kan også se på deres nyheder at de har ændret et hav af ting i deres service den sidste tid, så det kan være de har rettet ind.

    Mvh
    Jens

 32. Mange tak for denne super gode liste. Nu har jeg godt nok meget arbejder forand mig 🙂

 33. Super oversigt, som helt sikkert kan bruges!

  Tak for det 🙂

 34. Tak fordi du deler denne liste.
  Så kan vi spare lidt på kræfterne og behøver ikke lede 😉
  Mange tak

 35. Tak, der var alligevel lige et par her, jeg ikke kendte 🙂

 36. Giver PR stadigvæk værdi eller er det blevet helt ligegyldigt? Jeg kan sgu ikke rigtig blive klog på det. Nogen siger at det er super vigtigt, andre siger at det er ligegyldigt efter opdatering af algoritmen? 🙂

  • Hej Kenneth

   Altså sådan umiddelbart giver det stadig værdi. Problemet med Googles PR er bare, at den ikke bliver opdateret længere. Dvs. det bliver den, men vi kan ikke se det mere.
   Derfor kan man slet ikke regne med hvad Google PageRank viser os.
   Det er også derfor jeg bruger Ahrefs istedet for.

   Og ja, man går i princippet mere efter relevans nu, fremfor rent at få et link fra en side med høj “PR”.
   Men et link fra en side med relevans med høj PR er mere værd, end et link fra en side med ligeså meget relevans, men med lav PR.

   Så PR er ikke det eneste man går efter, men det har stadig noget at sige.

 37. Hej Steffen,

  Fin liste tak 🙂 ja nu til dags er relevans mere værd end PR. Jeg har lavet et par test hvor jeg kan se at 1 relevant link giver mere end links fra sites men høj PR der slet ikke er i samme kategori. Links jeg i femtiden skal være relevanten og endnu bedre hvis de både er relevante og kommer fra populære sites.

 38. Hej Steffen,
  Tusind tak for listen over linkkataloger. SEO har i dag mere værdi og relevans end nogensinde før, hvorfor det er rigtig lækkert man kan danne sig et hurtigt overblik over, hvor man kan ligge sine artikler op.

 39. Fedt med denne oversigt, Steffen.
  Meget brugbar!

  Elsker oversigter som denne, som kan være med til at booste ens artikler.
  Mange tak!

 40. Sådan en oversigt har jeg netop ledt efter – lige hvad jeg har brug for!

 41. Har længe ledt efter en overskuelig oversigt over danske artikeldatabaser – Mange har typisk enten været mangelfulde eller indeholdt adskillige døde sider – tak!
  Mvh

 42. Tak for en super liste! Hvornår er den sidst opdateret?

 43. Fin liste du har lavet 🙂
  Følgende link er vist udgået
  http://www.findbilligste.dk/
  http://ourtime.dk/

 44. Jeg takker og bukker! Det var lige så en jeg skulle brug!

  Bliver den snart opdateret igen?

 45. Mange tak for det!
  En del af dem virker dog ikke længere, og Articulus ser ud til ikke længere at godkende artikler.

  Der er en ny artikeldatabase, der hedder Neap: http://neap.dk/

 46. Hos Pro-Dress.com hvor vi sælger arbejdstøj og sikkerhedssko bruger vi selv Gratisnyheder.dk til at udgive vores SEO

 47. Super fedt! Mange tak for en super artikel!

 48. Perfekt! Det lige sådan en liste, jeg ledte efter. Tak! 🙂

 49. Super super spændende og relevant for mange! Tak 🙂

 50. Hej Steffen
  God oversigt, men bruger man overhovedet artikeldatabaser i forbindelse med SEO, i 2018?
  Der er mange delte meninger på nettet omkring det 🙂

  • Ja, nogle bruger det stadig flittigt, andre har skruet ned og andre bruger det ikke eller har aldrig brugt det.
   Det er vist lidt op til folks eget temperament og sine egne tests om man ser en effekt eller ej.
   Men ud fra hvad jeg ser, så har det da effekt.

 51. magnus skriver

  virkelig en god liste, som er ønsket længe fra min side af.

 52. Hej Steffen,

  Rigtig god liste, som jeg kan se flittigt bliver opdateret! – Du gør det godt, Tak for det 😀

 53. Super god liste!
  Nem og overskuelig! Tak for det 🙂

 54. Fed liste!

  Så ved jeg hvad jeg skal gå i gang med på min nye affiliate-side om lån 🙂

 55. Super god oversigt – artikeldatabaser kan altid bruges 🙂

 56. God oversigt, der er dog et par af dem der ikke er aktive længere 🙂

 57. Lækkert med en liste der stadig bliver opdateret i ny og næ!

 58. Articulus.dk modtager ikke længere nye artikler – så måske den skal slettes fra siden? 🙂

 59. Niels skriver

  imponerende at du stadig holder listen opdateret selv efter 7 aar 🙂

 60. Dejligt. Blev henvist fra Amino og det vil jeg klart benytte mig af til min garn forretning 🙂

 61. Hej tak for denne information. Jeg håber, det stadig fungerer. Kan det tjekke senere. 🙂

 62. Tak for listen. Her er klart et par stykker jeg vil bruge til mit eget site!

Speak Your Mind

*