Sådan overfører du nemt store filer til en anden

Overførsel af store filerDet kan ofte være et stort problem hvis du arbejder sammen med andre og skal sende dem store filer.

Du kan for det meste kun sende filer på e-mail på op til 10 mb, og jeg kan bestemt heller ikke anbefale at sende større filer, da modtagerens indboks bliver blokeret mens den er igang med at hente din store fil.

Andre alternativer til overførsel af store filer

Der findes også andre alternativer til overførsel af store filer. Først og fremmest kan de jo altid overføres fysisk. Med fysisk mener jeg, at du lægger filen ned på et fysisk medie som USB stick, DVD eller en ekstern harddisk, som du så giver videre til modtageren. Dette kan dog godt  tage for lang tid, ligesom det ofte ikke er muligt, hvis modtageren bor langt væk.

Du kan også overføre det direkte til modtageren, via forskellige services på nettet. Du kan f.eks. overføre via en tjeneste som Skype. Men dette tager dog lang tid hvis filen er stor, og derudover skal I begge to være online samtidig. Derudover kan du gøre det samme med MSN Messenger m.m. hvor de samme ulemper gælder.

Et andet og måske bedre alternativ er at bruge cloudløsninger som Dropbox, Google Drev eller Microsoft SkyDrive. Men her kræver det at I begge to har oprettet en konto. Dog kan man dele offentligt, men det er ikke altid lige brugervenligt for nye brugere.

Den meget brugervenlige metode

Den helt smarte måde at gøre det på, er via servicen WeTransfer.com, hvor du uden at oprette en bruger, nemt kan oploade filer på op til 2 gb. Når filen er lagt op på deres servere, sendes en e-mail til den eller de modtagere du vil sende filen til. De kan så nemt gå ind og downloade filen.

Alt dette foregår uden at I behøver at være online samtidig og overførsels hastighederne er meget hurtigere end de andre services jeg har prøvet.

Filen du ligger op på deres servere, vil blive liggende i 14 dage, hvorefter den slettes automatisk. Så du skal heller ikke selv huske at gå ind og rydde op. Det klares helt automatisk.

Og det er super smart, at du bare indtaster de e-mail adresser på de personer du vil dele filen med. Du skal ikke sidde og sende filen til alle modtagerne én ad gangen.

 

Comments

  1. Ali Mansoori skriver

    Jeg har også brugt en ny service med navnet Sikker Send som giver dig mulighed for at sende store filer gratis med ekstra sikkerhed funktioner som læste kvitteringer og password beskyttelse. https://www.securelysend.com

  2. Jeg har ved flere lejligheder benyttet mig af http://dk.filemail.com/ det er en gratis service der bare virker. Men altid rart med alternativer – jeg kendte ikke til wetransfer, så den vil jeg da huske næste gang.

  3. Ja, du har ret med WeTransfer.com. Jeg bruger også tema til stor fildeling. Systemet er nemt at bruge. 🙂

Speak Your Mind

*